באילו משקאות נטולי גלוטן משתמשים בחלב קשיו?
חלב קשיו ניתן למצוא בכמה זנים שונים, כולל לא ממותק, בטעמים ומועשר. חלב קשיו לא ממותק עדיף לרוב לאפייה ולבישול, מכיוון שהוא אינו מכיל תוספת סוכר או ממתיקים מלאכותיים. אגוזי קשיו בטעמים מגיעים במגוון טעמים, כולל שוקולד, וניל ורגיל.
אלה נהדרים להכנת שייקים, לאטה ומשקאות אחרים. אגוזי קשיו מועשרים הם אלו שהועשרו בויטמינים ומינרלים כמו סידן וויטמין D. סוגים אלו של חלב קשיו הם בחירה טובה עבור אלו המעוניינים להגדיל את הצריכה היומית שלהם של חומרים מזינים מסוימים.
איך להכין חלב קשיו בבית
הכנת חלב קשיו בבית הוא תהליך פשוט שדורש רק כמה מרכיבים. התחל בהשריית אגוזי קשיו גולמיים ללא מלח במים למשך 3-4 שעות. לאחר שהקשיו הושרו, מסננים ושוטפים אותם. מניחים את אגוזי הקשיו המרוככים לבלנדר יחד עם מים טריים ומערבבים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מסננים את התערובת דרך שקית בד גבינה או חלב אגוזים כדי להסיר את כל החלקיקים הנוספים שנשארו לאחר הערבוב. לאחר מכן תוכל להוסיף טעמים כמו תמצית וניל או קינמון אם תרצה. חלב קשיו ניתן לאחסן במקרר עד שלושה ימים ולהשתמש בו כרצוי במתכונים.