חלב קוקוס כאלטרנטיבה נטולת גלוטן
בנוסף לחלב קוקוס, ישנן חלופות רבות אחרות ללא חלב שהן גם ללא גלוטן. חלב שקדים, חלב קשיו, חלב סויה וחלב אורז הם כולם אפשרויות מצוינות למי שמחפש חלופה נטולת גלוטן. לכל אחד מהחלבים הללו יש טעם ומרקם ייחודיים משלו שהופכים אותו למושלם עבור יישומים שונים.
חלב שקדים נהדר לאפייה ולהכנת גלידה, בעוד חלב קשיו אידיאלי לשייקים ולרטבים שמנתים. חלב סויה משמש לעתים קרובות במשקאות קפה כתחליף חלב, בעוד חלב אורז מושלם לדגנים או שיבולת שועל. לא משנה איזה סוג מנה אתה מכין, יש אלטרנטיבה ללא גלוטן שתהפוך את הארוחה שלך לטעימה במיוחד!
כיצד לאחסן חלב קוקוס
חלב קוקוס צריך להישמר במקרר, מכיוון שהוא מתכלה מאוד ועלול להתקלקל במהירות. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, אחסן חלב קוקוס בכלי אטום וצרוך אותו תוך 7-10 ימים מהפתיחה. כדי להאריך את חיי המדף של חלב הקוקוס, אפשר גם להקפיא אותו. חלב קוקוס יישמר עד שלושה חודשים באחסון במקפיא. כאשר משתמשים בחלב קוקוס קפוא, הקפידו להפשיר אותו לילה במקרר לפני השימוש. זה יבטיח שכל הטעם והמרקם יישמרו.
חלב קוקוס יכול לשמש למגוון מתכונים או ליהנות בפני עצמו כמשקה מרענן. עם היתרונות הבריאותיים הייחודיים והטעם הטעים שלו, קל להבין מדוע חלב קוקוס הופך לחלופה פופולרית ללא גלוטן לחלב חלב.