היתרונות של בצק לחם ללא גלוטן
חלופות חלופות לבצק לחם ללא גלוטן מציעות מספר יתרונות עבור אלו הסובלים מאלרגיות או רגישויות לגלוטן. בצקים ללא גלוטן עשויים בדרך כלל ממרכיבים כמו קמח שקדים, קמח קוקוס, קמח זרעי פשתן ודגנים אחרים שאינם גלוטן. קמחים אלטרנטיביים אלה הם נטולי גלוטן באופן טבעי ויכולים לספק שפע של יתרונות בריאותיים. לא רק שהקמחים האלטרנטיביים הללו הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, אלא שהם מכילים גם ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, אבץ, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B.
בנוסף, חלופות רבות של בצק לחם ללא גלוטן מכילות גם שומנים בריאים כמו חומצות שומן אומגה 3 שיכולות לעזור להפחית את הדלקת בגוף. לבסוף, שימוש בקמחים אלטרנטיביים להכנת בצק לחם נטול גלוטן יכול לעתים קרובות לגרום למרקם צפוף יותר ולטעם מורכב יותר מקמח חיטה מסורתי.
חלופות פופולריות לבצק לחם ללא גלוטן
אחת החלופות הפופולריות ביותר לבצק לחם ללא גלוטן היא קמח כוסמת. כוסמת היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ברזל וויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים. יש לו גם טעם אגוזי שמשתלב היטב עם מרכיבים מתוקים או מלוחים. כאשר משתמשים בו במקום בצק מסורתי על בסיס חיטה, קמח כוסמת יוצר מרקם קליל יותר עם ביס מספיק כדי להכיל כריכים ומנות אחרות. קמח קינואה הוא חלופה פופולרית נוספת; הוא עשיר בחלבון, דל בקלוריות ומוסיף מתיקות עדינה למתכוני בצק לחם.
גם קמח קוקוס הופך לפופולרי יותר ויותר בשל תכולת הסיבים הגבוהה שלו ויכולתו לספוג נוזלים במהירות. לבסוף, ארוחת שקדים היא אלטרנטיבה מצוינת למי שמחפש פרופיל טעם אגוזי יותר בבצק הלחם שלהם.