מה משמש להכנת בצק קלצונה ללא גלוטן?
כאשר מכינים קלצונה ללא גלוטן, תצטרך להשתמש בסוג הקמח הנכון. הקמחים הטובים ביותר למתכון זה הם קמח אורז, קמח חומוס ושקדים טחונים. קמחים אלו כולם נטולי גלוטן ועוזרים ליצור מרקם קל ונימוח הדומה לבצק פיצה מסורתי. ברגע שיש לך את השילוב הרצוי של קמחים ללא גלוטן, פשוט מערבבים אותם יחד עם מלח, אבקת אפייה ומים חמימים עד שנוצר בצק. לאחר מכן מרדדים אותו לעיגול לפני המילוי במרכיבים האהובים עליכם.
למרקם קל עוד יותר אפשר להוסיף לתערובת הבצק גם עמילן תירס. זה עוזר לתת לקלצונה מרקם אוורירי ועדיין מספק מספיק מבנה כדי למנוע ממנו להתפרק כשאתה נוגס בו.
מדריך שלב אחר שלב להכנת קלצונה ללא גלוטן
הכנת קלצונה ללא גלוטן היא קלה ומהנה! הנה מדריך שלב אחר שלב ליצירת הקלצונה המושלם.
1. מתחילים בהכנת הבצק. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמחים האהובים עליכם ללא גלוטן ומרכיבים אחרים כמו שמן זית ומלח. ללוש את הבצק כ-5 דקות עד שנוצר כדור.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לה לנוח 30 דקות.
2. לאחר שהבצק נח, חממו מראש את התנור ל-375°F (190°C). מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח קלות עד שעובי שניהם בערך 0.6 ס"מ.
3. מניחים עיגול אחד של בצק על תבנית האפייה או אבן הפיצה ומלאים אותו במרכיבים הרצויים כמו גבינה, בשרים מבושלים, ירקות, עשבי תיבול וכו'. הקפידו לא למלא יתר על המידה את הקלצונה או שהוא עלול לא להיסגר כמו שצריך במהלך האפייה!
4. מניחים את עיגול הבצק השני על העיגול הראשון ולוחצים כלפי מטה סביב הקצוות כדי לאטום אותם לגמרי. חותכים מספר פתחי אוורור קטנים בחלק העליון של הקלצונה כדי שאדים יוכלו לצאת בזמן הבישול בתנור. מברישים מעט שמן זית על החלק העליון של הקלצונה לפני האפייה כדי לתת לו צבע חום זהוב לאחר סיום הבישול.
5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות או עד להזהבה